معرفی اجمالی
ایسر با تولید لپتاپ E5-573G سعی کرده محصول میانرده اما با کیفیت را عرضه کند. این محصول اگرچه از شاسی پلاستیکی استفاده میکند اما بافت استفاده شده در قسمتهای بیرونی و داخلی، حس خوبی را به کاربر منتقل میکند. کیبرد با کیفیت و استفاده از سختافزار بروز سبب شده این مدل به محصولی جذاب در رده قیمتی خود تبدیل شود. پردازنده کممصرف نسل ۵ اینتل و گرافیک سری ۹۰۰ انویدیا با دو گیگابایت حافظه اختصاصی، توان کافی برای انجام تمام فعالیتهای روزمره و حتی کارهای پیشرفتهتر گرافیکی و پردازشی را با سرعت مناسبی، در اختیار شما قرار خواهد داد.
طراحی و ساخت
ایسر محصولات خانگی و میانرده خود را، در دو سری V و E معرفی و عرضه بازار کرده است که در این بین محصولات خانواده سری E، عموما در رده پایینتری قرار میگیرد. اما ایسر در این محصول تلاش کرده تا با کمترین قیمت، بهترین کیفیت و قدرت ممکن را ارایه دهد.
طراحی دستگاه نخستین بخشی است که ایسر تلاش کرده محصولی با کیفیت را تولید کند. در این رده قیمتی طبیعتا نمیتوان توقع بدنهای فلزی و پرداختشده را داشت و محصولات موجود در این رده تماما از پوشش پلاستیکی بهره میبرند. این محصول هم از این قاعده مستثنی نیست اما در این زمینه ایسر خلاقیت خوبی به خرج داده و در قسمت محافظ نمایشگر از پلاستیک مات و طرح دار استفاده کرده است. این طرح که از نوعی خطوط افقی و عمودی تشکیل شده جذابیت خاصی به محصول بخشیده و همچنین در برابر چربی، اثر انگشت و گرد و غبار مقاوم است.
این بافت تمام فضای محافظ نمایشگر را پوشانده و تنها در گوشه آن لوگو فلزی ایسر بهچشم میخورد. این بافت که تا لبههای منحنی این پنل ادامه پیدا کرده در بخش زیرین دستگاه نیز حضور دارد اما در این بخش نوع بافت، اندکی کم عمقتر طراحی شده است. در لبههای بیرونی بخش زیرین دستگاه دو اسپیکر استریو حضور دارند، که بسیار نا امید کننده هستند. این دو اسپیکر کوچک نه تنها حجم صدای چندان مناسبی تولید نمیکنند، بلکه صدای بیسی از آنها به گوش نمیرسد.
در بخشهای داخلی دستگاه، ایسر از همان پلاستیک مات استفاده کرده است. این نوع پلاستیک در اطراف پنل نمایشگر بدون هیچ گونه طرحی بوده اما فضای استراحتگاه دست را بافتی مشبک پوشانده که در هنگام لمس کردن حس بهتری به کاربر منتقل میشود ضمن اینکه همچون پنل پشت دستگاه در برابر چربی و تعرق انگشتان مقاومت بیشتری از خود نشان خواهد داد.
در کل ایسر در طراحی E5-573G با توجه به قیمت و رده محصول، بسیار خوب عمل کرده و شاسی پلاستیکی، وزن دستگاه را به حدود ۲/۴ کیلوگرم رسانده است، اما همچنان از نظر مقاومت و ضخامت نسبت به محصولاتی که از بدنه فلزی و آلومینیومی استفاده میکند، در رده پایینتری قرار میگیرد بطوری که با اندکی فشار وارد کردن به پنل صفحه محافظ نمایشگر، شاهد رنگ پریدگی و تغییر رنگها هستیم. همچنین این موضوع تا حدودی در پنل زیر دستگاه نیز مشاهده میشود البته در این بخش برای تغییر حالت پنل نیاز به فشار بیشتر خواهید داشت.
پورت ها
ایسر E5-573G از نظر ویژگیهای ارتباطی و پورتها، محصولی کامل بشمار میرود، بطوری که در لبه شلوغ سمت چپ محصول شاهد جک ترکیبی ۳/۵ میلیمتری صوتی، دو عدد پورت USB از نسل سوم، خروجی تصویری HDMI و VGA و پورت شبکه RJ45 هستیم. در لبه سمت راست نیز میتوان یک عدد درگاه USB از نسل دوم و درایو نوری DVD R/W را به ویژگیهای قبلی افزود. با نگاهی به لبه جلویی محصول نیز میتوان کارت خوان را مشاهده کرد که بصورت پیش فرض، قابلیت خواندن کارتهایی در اندازه SD را دارد و برای استفاده از کارتحافظههای کوچکتری همچون Micro SD باید از خشاب مخصوص استفاده کنید.
کیبرد و تاچپد
ایسر E5-573G به لطف نمایشگر ۱۵ اینچی، از صفحه کلید و تاچپد کاملی بهره میبرد. تمامی کلیدهای در اندازه مناسبی طراحی شدهاند و فاصله بین آنها امکان بروز خطا را در هنگام تایپ کردن به حداقل میرساند. همچنین کلیدها از نظر عمق، ارتفاع مناسبی دارند و در هنگام تایپکردن و بازی تجربه لذتبخشی به کاربر منتقل میشود.
بخش ماشینحساب یا همان Numpad به لطف سایز ۱۵/۶ اینچی محصول در سمت چپ کیبرد قرار گرفته و کلید پاور در گوشه آن خودنمایی میکند. حروف انگلیسی با نوعی پوشش در برابر پاکشدن و خراشیدگی مقاوم شدهاند اما متاسفانه، حروف فارسی در آن وجود ندارد و برای اضافه کردن حروف فارسی مجبور خواهید بود از برچسبهای موجود در بازار استفاده کنید.
ایسر تلاش کرده از تمام فضای موجود به بهترین وجه ممکن استفاده کند و در زیر صفحه کلید، تاچپد بزرگ و صیقلی دستگاه را قرار داده است. سطح تاچپد کاملا صیقلی بود اما بر خلاف انتظار انگشتان دست به خوبی روی آن حرکت میکنند. تاچپد دقت بسیار خوبی داشته و به سرعت به دستورات داده شده واکنش میدهد و به لطف نرمافزار قرار داده شده همراه درایورهای دستگاه، امکان استفاده از قابلیتهای چند لمسی بخصوص در محیط ویندوز ۸ و ۱۰ فراهم شده است.
سخت افزار
اینتل با معرفی پردازندههای نسل ششم خود موسوم به Skylake جان تازهای به کامپیوترها بخشید، اما از آنجایی که مدت زیادی از معرفی این نسل نمیگذرد، همچنان محصولاتی با پردازندههای نسل پنجم و حتی چهارم، عمده محصولات بازار را شامل میشوند. سری جدید محصولات خانواده E ایسر علاوه بر بهرهگیری از پردازندههای نسل ۵ اینتل، از آخرین نسل از گرافیکهای سری ۹۰۰ انویدیا استفاده میکنند.
محصولی که در اختیار ما قرار گرفت، از پردازنده اینتل Core i5 5200U، گرافیک انویدیا Geforce 920M، شش گیگابایت رم و یک ترابایت هارد وسترین دیجیتال استفاده میکرد. پردازنده اینتل Core i5 5200U که از سری Broadwell اینتل بشمار میرود، اگرچه نسبت به نسل قبلی خود افزایش کارایی چندانی را نداشته است اما اینتل در این نسل نسبت به بهینه سازی مصرف انرژی و میزان حرارت تولید شده توجه خاصی کرده است. این پردازنده از دو هسته واقعی با فرکانس پایه و توربو ۲/۲ و ۲/۷ گیگاهرتز و سه مگابایت کش در لایه سوم بهره میبرد. این پردازنده که با فناوری ساخت ۱۴ نانومتری تولید شده است، قادر است ۱۶ گیگابایت رم از نوع DDR3L را آدرس دهی کرده و حداکثر ۱۵ وات انرژی مصرف میکند.
یکی از پیشرفتهای خوب این پردازنده نسبت به نسل قبلی، افزایش قدرت گرافیکی به واسطه گرافیک مجتمع Intel HD 5500 است که به خوبی از پس اجرای فعالیتهای روزمره و کاراهای گرافیکی سطح پایین بر میآید، اما ایسر به این میزان بسنده نکرده و از یک گرافیک مجزا با دو گیگابایت حافظه اختصاصی از نوع DDR3 در این محصول استفاده کرده است. گرافیک ۹۲۰ اگرچه در رده گرافیکهای میان رده قرار گرفته و توان خیلی بالایی برای اجرای بازیهای سهبعدی در سطح جزییات بالا ندارد، اما با کاهش جزییات بازی میتوان توقع اجرای بازیهای محبوب FIFA و PES و عناوین سالهای گذشته را در نرخ فریم مناسبی داشت.