بهترین و مرغوبترین تبلتهای شرکت لنوو، خانوادهی یوگا پرو آن است. این محصولات به غیر از سختافزاری بسیار قدرتمندی که دارند، دارای ویژگیهایی جذابی هستند که آنها را از سایر تبلتهای بازار متمایز میکند. یکی از ویژگیهای منحصربهفرد این تبلت، بخش استوانهای آن است. این بخش از تبلتهای یوگای لنوو به کاربر کمک میکند تا دستگاه را در حالتهای مختلف استفاده کنند. همچنین در دست گرفتن (گریپ) آن بسیار راحت است. به غیر از بخش استوانهای، پایهی نگهدارنده، دیگر ویژگی است که خانوادهی یوگا را از سایر اندرویدهای بازار متمایز کرده است. اما ممکن است کاربرانی پیدا شوند که به این ویژگیها و امکانات تبلتهای یوگا علاقهی زیادی داشته باشند ولی حاضر نباشند تا هزینهی زیادی بابت آن بکنند، یا وجود چنین سختافزار قدرتمندی چندان به کارشان نمیآید. در این صورت تبلت «یوگا تب 3» بهترین انتخاب برای این افراد بهحساب میآید. اصلیترین تفاوت تبلت یوگا تب 3 پرو و تب 3 مربوط به لنز ویدئو پروژکتور است. نسخهی بدون پرو این خانواده فاقد لنز ویدئو پروژکتور است. دیگر تفاوت برجستهی این دو تبلت مربوط به سختافزار آن میشود. لنوو برای مقرونبهصرفه تر کردن این تبلت، ناچار به استفاده از سختافزار کاملا میانردهای در آن شده است. این تبلت به تراشهی شرکت کوالکام مدل اسنپدراگون 212 به همراه پردازندهی Cortex-A7 مجهز شده است. علاوه بر این یک رم یک گیگابایتی از نوع DDR3 این مجموعهی سختافزاری را همراهی میکند که اندکی کم به نظر میرسد و ممکن است در هنگام اجرای چند برنامه بهطور همزمان، مشکلاتی را برای کاربران به وجود آورد. این تبلت مقرونبهصرفهی لنوو در دو اندازهی 8 و 10.1 اینچی تولید شده که هر دو نسخه از دقت تصویر 800 × 1280 پیکسل و نسبت تصویر 16 به 10 بهره میبرند. البته نسخهی 10 اینچی این تبلت به دلیل اندازهی بزرگتری که دارد، تراکم پیکسلی کمتری نسبت به نسخهی 8 اینچی ارائه میدهد. (149 در برابر 189 پیکسل بر اینچ) لنوو در مورد دوربینهای تبلت یوگا تب 3 ابتکار جالبی به کار برده است. این تبلت تنها به یک حسگر 8 مگاپیکسلی مجهز شده است. اما به دلیل قابلیت چرخشی بودن این دوربین، میتوان از آن بهعنوان دوربین دوم هم استفاده کرد. این دوربین فاقد فلش LED است و میتواند با حداکثر کیفیت HD فیلمبرداری کند. از مهمترین راههای ارتباطی در این تبلت میتوان به وای فای، بلوتوث نسخهی 4.0 و GPS اشاره کرد. همچنین این مدل از تبلت یوگا تب 3 دارای شیار سیمکارت است و از شبکههای 3G و 4G پشتیبانی میکند. آخرین ویژگی شگفتانگیز تبلت یوگا تب 3 مربوط به میزان شارژدهی آن میشود. این دستگاه به یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 8400 میلیآمپر ساعت است که توسط کاربر قابل تعویض نیست. تب 3 میتواند در حالت آمادهباش (استندبای) بیش از 125 روز شارژ نگه دارد.
طراحی و ساخت
اگر تابهحال گذرتان به سالن مطالعهی کتابخانهها افتاده باشد، حتما در آنجا روزنامهها را به همراه استوانههای چوبی دیدهاید. شاید در وهلهی اول این موضوع برایتان کمی عجیب به نظر رسد؛ اما بعد از چند ساعت مطالعهی روزنامه، متوجه خواهید شد که مطالعه در آن وضعیت چه لذتی دارد. وجود بخش استوانهای به خواننده کمک میکند تا در مطالعهی طولانیمدت خسته نشود؛ ضمن اینکه گریپ روزنامه در این حالت، بسیار راحت است.
ازآنجاکه یکی از کاربردهای اصلی تبلتها خواندن متن است، نحوهی دردستگرفتن دستگاه و خواندن مقالهها برای کاربران اهمیت زیادی دارد؛ ازاینرو برخی از سازندگان به فکر ایجاد شرایطی مطلوب برای خواندن کتاب با تبلتها افتادهاند. بدون شک باید لنوو را یکی از پیشگامان و پیشتازان در این زمینه دانست. سالیان سال است که لنوو ایدهی بخش استوانهای را در تبلتهای سری یوگای خود به کار میبرد. در حقیقت علت اصلی شهرت و محبوبیت تبلتهای یوگای لنوو همین موضوع است.
نمایشگر
لنوو یوگا تب 3 نسبت به قیمتی که دارد، از نمایشگر باکیفیتی بهره میبرد. نمایشگر 10.1 اینچی این تبلت، دقت تصویر 800 × 1280 پیکسل و نسبت تصویر 16 به 10 را ارائه میدهد؛ ازاینرو باید گفت که تماشای فیلم در این محصول کار بسیار لذتبخشی است.
یکی از فاکتورهای مهمی که کاربران حین کار با نمایشگر تبلتها به آن دقت زیادی میکنند، زاویهی دید آن است. به سبب استفاده از فناوری IPS در نمایشگر تبلت یوگا تب 3، بهجرات میتوان گفت که زوایای دید این محصول، مناسب است. دیگر ویژگی مهم نمایشگر تبلتها، حداکثر میزان روشنایی است. حداکثر میزان روشنایی این تبلت 317nits است. این در حالی است که میانگین میزان روشنایی تبلتها، 353nits است. از این آمار و ارقام بهراحتی میتوان متوجه شد که روشنایی یوگا تب 3 نهتنها فوقالعاده نیست؛ بلکه کمی از میانگین فاصله دارد؛ بنابراین کارکردن با این نمایشگر در زیر تابش نور مستقیم آفتاب کار سختی است. اگر میزان روشنایی تبلت برایتان از اهمیت بالایی برخوردار است، شاید تبلت آمازون فایر 10 که اندازهی نمایشگر و قیمتی مشابه با این تبلت دارد، انتخاب بهتری برایتان باشد. حداکثر روشنایی فایر 8 حدود 400nits است؛ اما از لحاظ پوشش طیف رنگهای sRGB، باید گفت که نمایشگر یوگا تب 3 محصول خوبی است. نمایشگر این تبلت نزدیک به 87 درصد از رنگهای sRGB را پوشش میدهد.
اگر بخواهیم بهطور سختگیرانهای نمایشگر این تبلت را نقد کنیم، باید لبهی تیغ انتقاداتمان را به سمت تراکم پیکسلی پایین آن ببریم. نمایشگر این تبلت دارای تراکم پیکسلی 149ppi است که اندکی کم به نظر میرسد؛ اما هرگز در هنگام تماشای فیلم یا خواندن مطلب، متوجه پیکسلهای نمایشگر نخواهید شد.
سخت افزار و دوربین
لنوو برای بهصرفهترکردن این تبلت، ناچار شده از سختافزار کاملا میانردهای در آن استفاده کند. این تبلت به تراشهی شرکت کوالکام مدل اسنپدراگون 212 به همراه پردازندهی Cortex-A7 مجهز شده است؛ علاوهبراین یک رم یک گیگابایتی از نوع DDR3 این مجموعهی سختافزاری را همراهی میکند که اندکی کم به نظر میرسد و ممکن است در هنگام اجرای چند برنامه بهطور همزمان، مشکلاتی نظیر کندی و لگ را برای کاربران به وجود آورد. از راههای ارتباطی مهم در این تبلت میتوان به وای فای، بلوتوث نسخهی 4.0 و GPS اشاره کرد؛ همچنین این مدل از تبلت یوگا تب 3 دارای شیار سیمکارت است و از شبکههای 3G و 4G پشتیبانی میکند.
اندروید نسخهی 5.1 موسوم به لالیپاپ به همراه رابطکاربری چشمنواز لنوو برای این تبلت در نظر گرفته شده است. در حقیقت استفاده از رابطکاربری در کنار سیستمعامل اندروید با موافقان و مخالفان مختلفی همراه است. عدهای تنها به دنبال تجربهی اندروید خالص در دستگاههای خود هستند و اصالت را به همهچیز ترجیح میدهند. عدهای هم بر این باورند که استفاده از رابطهای کاربری میتواند فضای سیستمعامل را حسابی جذاب کند؛ همچنین رابطهای کاربری امکان شخصیسازی زیادی را به کاربر میدهند. ناگفته نماند، با تغییراتی که لنوو در سیستمعامل یوگا تب 3 به وجود آورده، تعدادی از ویژگیهای نرمافزاری این تبلت، شباهت خود را به اندروید خالص از دست دادهاند. اپ سوییچر یا همان لیست برنامههای در حال اجرای یوگا تب ۳ هرگز شبیه به آن چیزی نیست که در نکسوس ۹ وجود دارد. یا نوار اعلان (نوتیفیکیشن) این تبلت هرگز تداعیکنندهی تبلتهای نکسوس نخواهد بود. درمجموع نه میتوان مطلقا وجود رابطکاربری را رد و نه آن را تایید کرد؛ بلکه همهچیز به سلیقه و نیاز شما برمیگردد. این رابطکاربری نسبت به نسخههای پیشین خود بهینهتر و کمنقصتر شده و کندی خاصی حین کار با آن به چشم نمیخورد.
دوربین باکیفیت یکی از ویژگیهایی است که بهسختی میتوان آن را در تبلتهای میانرده و اقتصادی پیدا کرد. شرکت لنوو با یوگا تب 3 خود میتواند استثنای خوبی برای این گفته باشد. تک دوربین تب 3 میتواند عکسهای شارپ، با جزئیات بالا و رنگهای طبیعی بگیرد؛ البته منظورمان از کیفیت خوب عکسهای گرفتهشده با تبلت آن نیست که کیفیتی مشابه با بهترین گوشیهای هوشمند دارد.